Anićev školski rječnik hrvatskoga jezika – OŠTEČENI RUBOVI NA KORICI

22,56  (169,98 kn) 13,14  (99,00 kn)

Anićev Školski rječnik namijenjen je ponajprije učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i svima onima koji žele imati sažet jezični priručnik hrvatskoga jezika. Rječnik sadrži ukupno 16 864 noseće natuknice, od kojih okosnicu sačinjava 10 000 osnovnih riječi koje se pojavljuju u školskim udžbenicima (u Rječniku su obilježene zvjezdicom). Po koncepciji je i obradi riječi bliži normativnim rječnicima negoli opisnim rječnicima…

Još nekoliko primjeraka

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 22,56  (169,98 kn)
+ -
  Okvirni datum dostave: ožu 25. – ožu 29.

Anićev školski rječnik hrvatskoga jezika

Anićev Školski rječnik namijenjen je ponajprije učenicima osnovnih i srednjih škola. Ali i svima onima koji žele imati sažet jezični priručnik hrvatskoga jezika. Rječnik sadrži ukupno 16 864 noseće natuknice, od kojih okosnicu sačinjava 10 000 osnovnih riječi koje se pojavljuju u školskim udžbenicima (u Rječniku su obilježene zvjezdicom). Po koncepciji je i obradi riječi bliži normativnim rječnicima negoli opisnim rječnicima.

To znači da riječi koje obrađuje pripadaju najvećim dijelom standardnom jeziku ili se na takve riječi upućuje. Rječnik sadrži i određen broj riječi koje pripadaju regionalnom ili razgovornom registru jezika. A uvrstili smo ih zbog učestalosti i udomaćenosti u jeziku. Za neke od njih govornici hrvatskoga jezika možda misle da pripadaju jezičnome standardu (npr. pegla, frižider). Pa je Rječnik pravo mjesto da korisnika poučimo te s regionalne ili razgovorne riječi uputimo na standardnojezičnu.

Svaka natuknica ima gramatički opis riječi kao i pravopisni standard (uključujući i varijante). Definira jedno ili više značenja. Daje suvremene primjere upotrebe riječi. Ovomu smo izdanju Rječnika dodali jedan novi element – jezične savjete. To su sažete upute ili upozorenja o pravilnoj upotrebi riječi, gramatici, pravopisu i sl. Savjeti su vidljivo smješteni u posebne okvire uz riječ ili uz riječi na koje se odnose.

Na taj način korisnik može dobiti brze i pouzdane odgovore na jednostavne i učestale jezične nedoumice bez dodatnog posezanja za jezičnim savjetnicima ili sličnim priručnicima. Ne ide se od pravila prema riječi ili primjeru, već se uz riječ koju korisnik traži nalaze pravila i savjeti kako ju koristiti. Na što paziti i kako izbjeći grešku u pisanju ili govoru.

O rječniku

Rječnik nije i ne treba biti golema i prijeteća knjiga koja nam pokazuje koliko ne poznajemo vlastiti jezik, već upravo obratno. Knjiga koja nam pomaže da spoznamo koliko je jezik bogat, raznolik i zanimljiv.

Rječnici ne postoje zato da nas upute na to što trebamo reći, već da nam objasne što znači ono što smo rekli, čuli ili pročitali. Oni u pravilu ne propisuju već popisuju i opisuju riječi koje se upotrebljavaju u danome vremenu te bilježe način njihove upotrebe.

Autor

Broj stranica

728

Format

13×20 cm

Godina izdanja

2015

Izdavač

Uvez

Tvrdi

ISBN

9789533431307

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Anićev školski rječnik hrvatskoga jezika – OŠTEČENI RUBOVI NA KORICI”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 32436 Kategorija:
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories