Babičini kolači
1,99 € 1,33 €
Povodeći se za očuvanjem tradicionalne i specifične zagorske kuhinje, Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Alfom d.d. izdaje ovu brošuru originalnih recepata. Prepoznavši važnost i bogatstvo zagorskoga nasljeđa, ovim projektom nastoje se očuvati autohtoni recepti koji su se nekad pripravljali u Hrvatskome zagorju. “Babičini kolači” nude 29 recepata među kojima možete pronaći recept za Uskrsni kolač, recept za pogačice od čvaraka, recept za pitu od posija, recept za krumperaču i t.d.
Nema na zalihi
Prepoznavši važnost i bogatstvo zagorskog nasljeđa, Krapinsko-zagorska županija pokrenula je projekt “Babičini kolači” sa željom za očuvanjem autohtonih recepata.
u ovom izdanju brošure možete pronaći četrdesetak jedinstvenih recepata kolača koje su nekad spremale naše bake. Uživanje u kolačima pripremljenim prema receptima iz ove brošure dijelom će vam ispričati skrivenu priču Zagorja.
Kolači pripremljeni prema ovim receptima mogu se kušati u restoranima. Kušaju se uz domaće štrukle koji imaju status nematerijalnog kulturnog dobra, još čitav niz delicija zagorske kuhinje. Da je manifestacija “Babičini kolači” uistinu zaživjela, govore podaci o sve većem odazivu natjecateljica, ali jednako tako i o rastućem broju posjetitelja, kao i sve većem zanimanju za ove brošure.
Autor | |
---|---|
Broj stranica | 34 |
Godina izdanja | 2009 |
Uvez | Meki |
Izdavač | |
ISBN | 9789532971033 |
Na temelju 0 recenzija
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
Vezani Proizvodi
U ovoj knjizi pripremljenoj s mnogo ljubavi odbacujemo mukotrpno preračunavanje količina jer su naši recepti podešeni na omiljene male kalupe za pečenje i time idealni za kratka popodnevna druženja uz kavu.
Samo 1 komad(a) na zalihi
Udubljena oblika, dubokih stjenki i zaobljena dna, wok je jedna od najstarijih i najuporabljivijih namjenski oblikovanih posuda za kuhanje. Smatra se da je podrijetlom iz Kine iz vremena dinastije Han, prije gotovo 2000 godina, da se odande njegova popularnost uskoro proširila na druge zemlje u Aziji gdje su inačice prvobitnog woka i danas u uporabi…
Na zalihi
Jesti slasno, ali ne masno? Uživati bez žaljenja? Nema problema, iskušajte naše recepte za ukusna jela s malo masnoće!
Samo 2 komad(a) na zalihi
Omiljeni su u raznim prilikama, slani i slatki, a tijekom blagdana stvaraju poseban ugođaj. Mogućnosti su ukusne i brojne, a ova knjiga recepata podsjetit će vas na stare, ali i dati ideje za neke nove recepte uz čiju će pomoć vaša kuhinja neodoljivo zamirisati.
Na zalihi
Sva korisna svojstva jabuka sadržana su i u jabučnom octu. Iako ne postoje utemeljeni dokazi kako jabučni ocat može utjecati na izlječenje nekih teških i kroničnih bolesti, sasvim je sigurno da njegovom redovitom konzumacijom možemo povoljno djelovati na jačanje imuniteta te zdravstveno stanje općenito…
Samo 2 komad(a) na zalihi
Na zalihi
Upravo ste zaželjeli dodatnu porciju povrća?
Tada ste na pravome mjestu. Nevažno je li riječ o rafiniranim Ratatouille lazanjama, mirisnom kolaču s krumpirom, slatko – kiselim ražnjićima s povrćem ili neobičnim Tartelettama s jajima i začinskim biljem.
Na zalihi
Ljeti ili zimi, kao međuobrok ili desert – sladoled obožavaju i veliki i mali, a zahvaljujući mnoštvu varijacija uvijek prija. Njegova priprema je iznimno jednostavna – i bez aparata za sladoled. Osvježavajuće granite ili fini sorbeti, lagani smrznuti jogurti ili klasični kremasti mliječni sladoledi, nježne parfe kreme ili sladoledni kupovi i druge ledene slastice – u ovoj s ljubavlju pripremljenoj knjizi pronaći ćete pravi recept za svaku prigodu…
Na zalihi
Kako bi otkrile sličnosti i razlike sa slasticama drugih naroda te spoznale osobitosti proistekle iz naših navika, ukusa i podneblja, autorice su posegnule duboko u povijest i široko u zemljopis.
Na zalihi
Svaka Lilliput kuharica sadrži 20-25 odabranih recepata. Navedena su jednostavna i prokušana jela, te nacionalna jela iz cijelog svijeta. Uz svaki se recept nalazi slika u boji. Podijelite tajne s međunarodnim timom autora u ovoj izvanrednoj novoj seriji kuharica.
Nema na zalihi
Recenzije
Još nema recenzija.