Sniženje
Bačena u vatru 3D 2019

Bačena u vatru

99,00 Kn 89,00 Kn

Dostupno

Kratak opis

Da se višestruko nagrađivana autorica ovog romana Elizabeth Acevedo trudila da svoju junakinju maturanticu Emoni Santiago uvalja u još veće probleme, teško bi joj uspjelo.

Emoni je s petnaest godina pri prvom seksu sa slatkorječivim Tyronom ostala trudna. Njena hrabra odluka da na svijet donese malu Emmu povukla je sa sobom opću osudu, donijela joj podrugljive poglede njenih vršnjaka, prezir Tyronovih roditelja, koji su uvjereni da dijete nije njegovo, i problem u školi kad nije uspjela uspješno uklopiti trudnoću i nastavu.

Uza sve to, ona živi s bakom od čije invalidnine jedva pokrivaju kraj s krajem. Majka joj je umrla pri porodu, a otac pobjegao na rodni Portoriko i prepustio svu brigu o svom djetetu baki Gloriji.

Emoni popodnevima radi u otužnoj hamburgernici, pohađa školu, a utjehu nalazi u svojoj dvogodišnjoj kćeri i stvaranju neobičnih recepata čije bogatstvo okusa ima čaroban efekt na one koji ih kušaju. To iz njih izvlači najdublje skrivene emocije.

Kada joj škola ponudi izborni predmet Španjolsko kulinarstvo, Emoni se nađe pred teškim izborom. Kako će uskladiti svoje obaveze sa zahtjevnim programom profesora  Aydena, vrhunskog chefa i strogog učitelja? Pri tome joj nimalo ne pomaže novi učenik Malachi koji pokazuje ustrajan interes za preopterećenu djevojku s djetetom. A tu je još i studijsko putovanje u Španjolsku koje stoji više novca, nego što bi Emoni mogla uštedjeti.

Probijajući se kroz sve stereotipe koju ova komplicirana situacija nosi,  Elisabeth Avecado je dočarala jedinstvenu junakinju. Ona svojim integritetom i beskrajnom toplinom, koju iskazuje prema svima, ruši predrasude i prepreke čistom upornošću i neobičnom strašću prema kuhanju.

Ova priča nosi u sebi toliko pozitivnog da je jednostavno ne možete ispustiti iz ruku. O tome svjedoče brojni osvrti u kojima je s najvišim mogućim ocjenama pohvaljen ovaj roman za mladež. Jednoglasna ocjena pet plus je tako prigodna za ovu prekrasno ilustriranu prvu knjigu u novoj biblioteci “Pet plus” koja izlazi tek nekoliko mjeseci nakon svjetske premijere. Uživajte u čitanju.


O AUTORICI


Elizabeth Acevedo 

je dijete doseljenika iz Dominikanske Republike, rođena i odrasla u New Yorku. Već s 14 godina počela je javno čitati svoju poeziju. Završila je studij umjetnosti javnog izvođenja, magistrirala kreativno izražavanje. S knjigom “Pjesnikinja X” osvojila  National Book Award,  the Carnegie medal,  Michael L. Printz Award, Pura Belpre Award, Boston Globe-Horn Book Award, a uvrštena je u najbolje knjige godine po izboru LA Timesa, Publishers Weeklyja, School Library Journala, javne knjižnice u New Yorku.  Radila je kao profesorica engleskog u osnovnoj školi. Trenutno živi u Washingtonu. Nakon knjige “Bačena u vatru” njen sljedeći roman je “Plješći kad sletiš”.

Kategorije: , , , Oznaka:
Autor:

Elizabeth Acevedo

Broj stranica:

280

Godina izdanja:

2019

Uvez:

Meki

Izdavač:

“biblioteka” PetPlus, Stanek d.o.o.

Format:

15×21 cm

DOSTAVA U ROKU 5 DANA

Besplatna dostava iznad 300 Kn

NAJVEĆI IZBOR KNJIGA

UPITI 042/207-215

X