Crveni ocean 1-2 komplet knjiga

10,49  (79,04 kn) 9,29  (70,00 kn)

Još jedna od znamenitih opsežnih povijesnih romansi Marije Jurić Zagorke, “Jadranka” je smještena u sredinu 19. stoljeća, u doba Bachova apsolutizma, političko nevrijeme koje je zagovaralo germanizaciju i centralizaciju u Habsburškoj Monarhiji. U Hrvatskoj se uvodi njemački jezik u škole i urede, zatiru se hrvatski jezik i nacionalni simboli, raspušta se Hrvatski sabor

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 9,29  (70,00 kn)
+ -
  Okvirni datum dostave: ožu 25. – ožu 29.

Crveni ocean, pustolovni roman s elementima znanstvene fantastike, jedini takav u prebogatom opusu Marije Jurić Zagorke, izlazio je u nastavcima u Jutarnjem listu 1918. i 1919. godine.

Sada, u izdanju EPH, gotovo stotinu godina nakon novinske premijere, prvi put izlazi kao knjiga, i to, s obzirom na format od gotovo 700 stranica, u dva dijela.

Radnja romana proteže se od Zagreba, preko Francuske i Belgije sve do Amerike, a ključno je mjesto otok Terror gdje skupina svjetskih znanstvenika smišlja ubojite izume. Naravno, kao i u svakoj avanturi naše najčitanije spisateljice, u pozadini je strastvena ljubavna priča, a njezini su protagonisti Bojan i Zorana…

“Uz duge stolove sjedilo je do desetak muškaraca, većinom mladih ljudi. Jedni su s najvećom pomnjom risali razna oružja, drugi opet izrađivali iz kartona modele raznih bojnih strojeva, aeroplana, podmornica i drugih ratnih lađa. Sve je udubljeno u posao.

Thomas povede Bojana dalje podignuvši jedan zastor i ponuka ga da pođe u treću špilju. Mladić zastane od čuda. Čitava špilja tek je velebni laboratorij sa svim potrepštinama znanstvenih istraživanja kemije, a u središtu ovog istraživalačkog muzeja kreću se mudra i apatična lica učenjaka, mrtvih očiju i hladne rezignacije.

Kao da su ovi ljudi samo strojevi, bez srca, osjećaja, bez strasti, kao mehanizmi što se okreću kako ih netko navija.” Marija Jurić Zagorka rodjena je 1873. u selu Negovcu pokraj Vrbovca, a umrla 1957. u Zagrebu.

Bila je istaknuta hrvatska novinarka i spisateljica, pretežno povijesnih, ali i socijalnih i pustolovnih romana kojima je stekla veliku naklonost široke čitateljske publike. Kao novinarka razobličavala je režim Khuena Hedervaryja, a borila se i za žensku ravnopravnost.

Medju njezinim brojnim romanima ističu se Grička vještica, Kći Lotrščaka, Gordana, Republikanci i drugo. Nadimak Zagorka uzela je iz ljubavi prema Hrvatskom zagorju, u kojem je provela djetinstvo.

Autor

Broj stranica

396

Format

13 cm

Godina izdanja

2012

Izdavač

Uvez

Meki

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Crveni ocean 1-2 komplet knjiga”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 33167 Kategorije ,
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories