Domaća jela od gljiva
31,85 € 26,41 €
Gljive su kao plodovi prirode stoljećima cijenjene kao zamjena za meso dok se danas sve više koriste zbog njihovog prvoklasnog i dobrog okusa, kao i zbog njihove ljekovitosti.
Samo 1 komad(a) na zalihi
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 31,85 €Domaća jela od gljiva
Gljive su kao plodovi prirode stoljećima cijenjene kao zamjena za meso dok se danas sve više koriste zbog njihovog prvoklasnog i dobrog okusa, kao i zbog njihove ljekovitosti. Niska kalorijska vrijednost gljiva potiče osobe na dijetama da uživaju u čarima maštovite kuhinje mirisnih jela od gljiva, a ne treba zaboraviti i sve veću skupinu vegetarijanaca kojima su gljive jedna od osnovnih namirnica.
Potrebno je napomenuti da su gljive bogat izvor fosfora, kalija, magnezija i željeza, sadrže cink i bakar i praktički nemaju natrija, tako da se preporučuju osobama s povišenim krvnim pritiskom. Sastoje se od 2-8% proteina i sadrže oko 35 kalorija u 100 grama, a sadrže i velike količine nijacina i drugih vitamina B kompleksa, kao i vitamine C, D i E. Dokazano je da su prirodno sredstvo u borbi protiv gripe i da jačaju imunitet, imaju antivirusno i antibakterijsko djelovanje, a pojedine vrste i antikancerogena svojstva. Stoga stručnjaci preporučuju gljive sportašima, osobama s usporenom probavom, djeci i rekonvalescentima.
O knjizi
Ova je kuharica nastala na temelju autorovog dugogodišnjeg pripremanja jela od gljiva kao darova prirode. Pojedini recepti pripadaju izvornim receptima autora, dok su pojedini prikupljani duži niz godina od zaljubljenika u okus i aromu ove vrhunske namirnice, koji gljive pripremaju znalački i na razne načine.
Recepti su podijeljeni u četiri skupine: predjela (juhe, hladna predjela i topla predjela), variva i složenci, glavna jela (glavna jela od gljiva i glavna jela od gljiva i mesa) i salate. Kuharicu odlikuje jednostavnost i nezahtjevnost pripreme, pa je stoga uporabljiva i u kućanstvu i u ugostiteljstvu.
Ponuđen je i savjet o eventualnoj zamjeni s drugim vrstama gljiva u pripremi pojedinog jela, kao i savjet koji bezalkokolni napitak ili koju vrstu vina ili nekog drugog pića poslužiti uz pojedino jelo. Treba svakako napomenuti da kod pripreme jela od gljiva uporaba začina mora biti odmjerena kako bi se obogatio, a nikako potisnuo okus gljiva.
Svaki je recept popraćen fotografijom u boji koja pokazuje kako jelo na kraju treba izgledati, a uz recept je ponuđen način posluživanja.
Više u knjizi Domaća jela od gljiva
Autor | |
---|---|
Izdavač | |
Uvez | Tvrdi |
Broj stranica | 232 |
Godina izdanja | 2009 |
ISBN | 9789532182378 |
Na temelju 0 recenzija
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
Vezani Proizvodi
Nema osobe koja može odoljeti hrskavim, zlatnosmeđim i slasnim vaflima i palačinkama! Nije ni čudo, jer ne samo što su brzo gotovi..
Na zalihi
Nakon hit-knjige “Kuharski kanconijer”, Veljko Barbieri pripremio je novu književnu poslasticu. U njoj su 134 povijesne priče o hrani začinjene s isto toliko starih, vrhunskih recepata, a svaku priču prati tematska ilustracija Vjekoslava Voje Radoičića, jednog od naših najboljih ilustratora…
Na zalihi
Torte su najiščekivaniji trenutak rođendana i brojnih svečanosti. Zbog raznovrsnosti okusa i oblika omiljena su slastica i malih i velikih. Ova knjiga sadrži recepte za raskošne i svečane ali i neodoljive jednostavne i ekonomične torte.
Na zalihi
Nezaobilazan priručnik s brojnim praktičnim savjetima popraćenim fotografijama za sve koji žele na jednom mjestu saznati sve o Jadranskim školjkama. Osnovna građa tijela, ljušture, brava, disanje i ishrana, živčani sustav i krvotok, razmnožavanje, pokretljivost, rasprostranjenost, veličina, sistematika…
Samo 1 komad(a) na zalihi
Voćni, čokoladni, alkoholni, profinjeni i kreativni, s laganom kremom ili bez nje, naši slasni muffini i tortice jednostavno su neodoljivi…
Na zalihi
Sva korisna svojstva jabuka sadržana su i u jabučnom octu. Iako ne postoje utemeljeni dokazi kako jabučni ocat može utjecati na izlječenje nekih teških i kroničnih bolesti, sasvim je sigurno da njegovom redovitom konzumacijom možemo povoljno djelovati na jačanje imuniteta te zdravstveno stanje općenito…
Samo 2 komad(a) na zalihi
Na zalihi
Omiljeni su u raznim prilikama, slani i slatki, a tijekom blagdana stvaraju poseban ugođaj. Mogućnosti su ukusne i brojne, a ova knjiga recepata podsjetit će vas na stare, ali i dati ideje za neke nove recepte uz čiju će pomoć vaša kuhinja neodoljivo zamirisati.
Na zalihi
Kako bi otkrile sličnosti i razlike sa slasticama drugih naroda te spoznale osobitosti proistekle iz naših navika, ukusa i podneblja, autorice su posegnule duboko u povijest i široko u zemljopis.
Na zalihi
Božićno vrijeme jednostavno je vrijeme uživanja! U ovoj smo kuharici za vas sakupili najljepše božićne recepte za izradu najukusnijih kolača.
Na zalihi
Recenzije
Još nema recenzija.