Domaća jela od gljiva

26,41 

Gljive su kao plodovi prirode stoljećima cijenjene kao zamjena za meso dok se danas sve više koriste zbog njihovog prvoklasnog i dobrog okusa, kao i zbog njihove ljekovitosti.

Samo 1 komad(a) na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 31,85 
  Okvirni datum dostave: ožu 30. – tra 03.

Domaća jela od gljiva

Gljive su kao plodovi prirode stoljećima cijenjene kao zamjena za meso dok se danas sve više koriste zbog njihovog prvoklasnog i dobrog okusa, kao i zbog njihove ljekovitosti. Niska kalorijska vrijednost gljiva potiče osobe na dijetama da uživaju u čarima maštovite kuhinje mirisnih jela od gljiva, a ne treba zaboraviti i sve veću skupinu vegetarijanaca kojima su gljive jedna od osnovnih namirnica.

Potrebno je napomenuti da su gljive bogat izvor fosfora, kalija, magnezija i željeza, sadrže cink i bakar i praktički nemaju natrija, tako da se preporučuju osobama s povišenim krvnim pritiskom. Sastoje se od 2-8% proteina i sadrže oko 35 kalorija u 100 grama, a sadrže i velike količine nijacina i drugih vitamina B kompleksa, kao i vitamine C, D i E. Dokazano je da su prirodno sredstvo u borbi protiv gripe i da jačaju imunitet, imaju antivirusno i antibakterijsko djelovanje, a pojedine vrste i antikancerogena svojstva. Stoga stručnjaci prepo­ručuju gljive sportašima, osobama s usporenom probavom, djeci i rekonvalescentima.

O knjizi

Ova je kuharica nastala na temelju autorovog dugogodišnjeg pripremanja jela od gljiva kao darova prirode. Pojedini recepti pripadaju izvornim receptima autora, dok su pojedini prikupljani duži niz godina od zaljubljenika u okus i aromu ove vrhunske namirnice, koji gljive pripremaju znalački i na razne načine.

Recepti su podijeljeni u četiri skupine: predjela (juhe, hladna predjela i topla predjela), variva i složenci, glavna jela (glavna jela od gljiva i glavna jela od gljiva i mesa) i salate. Kuharicu odlikuje jed­nostavnost i nezahtjevnost pripreme, pa je stoga uporabljiva i u kućanstvu i u ugostiteljstvu.

Ponuđen je i savjet o eventualnoj zamjeni s drugim vrstama gljiva u pripremi pojedinog jela, kao i savjet koji bezalkokolni napitak ili koju vrstu vina ili nekog drugog pića poslužiti uz pojedino jelo. Treba svakako napomenuti da kod pripreme jela od gljiva uporaba začina mora biti odmjerena kako bi se obogatio, a nikako potisnuo okus gljiva.

Svaki je recept popra­ćen fotografijom u boji koja pokazuje kako jelo na kraju treba izgledati, a uz recept je ponuđen način posluživanja.

Više u knjizi Domaća jela od gljiva

Autor

Izdavač

Uvez

Tvrdi

Broj stranica

232

Godina izdanja

2009

ISBN

9789532182378

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Domaća jela od gljiva”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories