Enciklopedija za roditelje (Larousse)

23,89  (180,00 kn) 19,91  (150,01 kn)

U stvaranju “Enciklopedije” sudjelovalo je nekoliko desetaka vrhunskih specijalista: ginekologa, pedijatara, psihologa i primalja, a oni su se potrudili odgovoriti na sva pitanja koja bi budući roditelji mogli postaviti. Knjiga na 456 stranica donosi preko 300 fotografija u boji.

Nema na zalihi


Enciklopedija za roditelje (Larousse) – trudnoća, rođenje, njega, odgoj

Knjiga je moderno koncipiran priručnik vrhunskoga francuskog izdavača Laroussea. Za razliku od ostalih priručnika na našem tržištu namijenjenih mladim roditeljima ova knjiga prijatelj je i savjetnik roditeljima od samoga začeća pa sve do početka adolescentnoga doba njihova djeteta. Po prvi puta ovakav priručnik ima i jasan i razumljiv rječnik medicinskih termina koji pruža osnovne obavijesti o bolestima ili dijagnostičkim metodama te tako pomaže roditeljima da ublaže svoje strepnje i strahove.

U stvaranju “Enciklopedije” sudjelovalo je nekoliko desetaka vrhunskih specijalista: ginekologa, pedijatara, psihologa i primalja, a oni su se potrudili odgovoriti na sva pitanja koja bi budući roditelji mogli postaviti. Knjiga na 456 stranica donosi preko 300 fotografija u boji.

O knjizi

Pravi DOKTOR U KUĆI: GINEKOLOG-PORODNIČAR-PEDIJATAR- PRIJATELJ kojem se s pouzdanjem možete obratiti. U prvom se poglavlju govori o trudnoći, objašnjava se tijek trudnoće i rast djeteta, zatim se preporuča način praćenja trudnoće i raspored pregleda kod liječnika. Trudnici se savjetuju optimalni jelovnici, vježbe i odjeća, ali se i upozorava na moguće poteškoće i rizike.

Također se savjetuje kako da se obitelj, a posebice drugu djecu pripremi za dolazak prinove. Drugo je poglavlje posvećeno porodu. Mnoge se trudnice boje da neće prepoznati trenutak kada treba otići u rodilište, no ovdje je sve precizno objašnjeno. Detaljno je opisan i sam porođaj, kao i posebni slučajevi kada nije preporučljivo obaviti tzv. prirodni porođaj. Vrlo je važno da se majka nakon poroda što prije vrati u formu pa joj se predlažu vježbe pomoću kojih će to postići.

Mnogi roditelji strahuju, pogotovo dok je dijete još malo, da će u nečemu pogriješiti. “Enciklopedija za roditelje” im u slijedeća četiri poglavlja daje precizna uputstva za postupanje s djetetom. Kako ga i čime treba hraniti, kako održavati higijenu, što ga treba učiti, u čemu ga pustiti da bude samostalno. Poglavlja su podijeljena prema dobi djeteta: Dojenče do godinu dana Dijete od 1. do 3. godine Dijete od 3. do 10. godine Prema adolescenciji. Izložen je detaljan pregled razvoja djeteta u svakoj godini te posebni savjeti za pojedinu dob. Na kraju knjige nalaze se upute za postupanje u hitnim slučajevima i Medicinski rječnik u kojem su opisane najčešće dječje bolesti, njihovi simptomi i liječenje.

Prijevod: Marija Bašić-Ogresta, Ana Prpić, Julija Šuput, Tatjana Tadić, Jasenka Zmijanac

Više u knjizi Enciklopedija za roditelje (Larousse)

Autor

Godina izdanja

2006

Uvez

Tvrdi

Broj stranica

456

ISBN

9789531781091

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Enciklopedija za roditelje (Larousse)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories