Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik

17,12 

Sadrži mnoštvo natuknica koje obuhvaćaju najčešće fraze, kolokvijalne izraze, a uz glagole su uključeni i frazalni glagoli. Uz glavne natuknice, tamo gdje postoji velika razlika, naveden je i američki i britanski izgovor. U rječniku se nalazi i popis kratica prevedenih na hrvatski, kratak pregled gramatike engleskoga jezika s popisom nepravilnih glagola, brojne riječi iz područja informatike i poslovne komunikacije te popis država i narodnosti.

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 23,89 
+ -
  Okvirni datum dostave: srp 21. – srp 25.

Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik

Sadrži mnoštvo natuknica koje obuhvaćaju najčešće fraze, kolokvijalne izraze, a uz glagole su uključeni i frazalni glagoli. Uz glavne natuknice, tamo gdje postoji velika razlika, naveden je i američki i britanski izgovor. U rječniku se nalazi i popis kratica prevedenih na hrvatski. Kratak pregled gramatike engleskoga jezika s popisom nepravilnih glagola. Brojne riječi iz područja informatike i poslovne komunikacije te popis država i narodnosti.

“Predloženi rječnik obuhvaća 399 dvostupčanih stranica englesko-hrvatskoga i 229 stranica hrvatsko-engleskoga dijela te između njih 34 stranice pregleda gramatike engleskoga jezika. Ta razlika u opsegu između dva dijela opravdava se tržišnom potrebom, tj. činjenicom da na hrvatskog tržištu nema dovoljno rječnika s najnovijim engleskim frazeološkim izrazima, kolokacijama, frazalnim glagolima i kolokvijalnim izričajima. Odabir je rječničkog vokabulara dobar i dobro pokriva opći jezik i one dijelove stručnog (u ovom slučaju poslovnog) jezika za koje su se autori opredijelili kao za područje posebnog interesa.

U rječniku je zabilježen i britanski i američki izgovor. A navedene su i britanske i američke riječi ili karakteristike njihove upotrebe. Posebno se pak ističe napor sastavljača da ponude što više frazeološkog materijala – kolokacija, idioma i fraza, stalnih izričaja, poslovica i izreka.

Uzevši u obzir sa obilježja predloženoga rječnika, a posebno izbor vokabulara i njegovu leksikografsku obradu, smatram da on zaslužuje da bude objavljen kao vrijedan i koristan priručnik za širi krug potencijalnih korisnika. Autori pak zaslužuju zahvalnost i priznanje za uloženi trud i poticaj za daljnje poboljšanje ovoga rječnika.”

prof. dr. Vladimir Ivir

Više u Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik

Autor

Broj stranica

669

Izdavač

Uvez

Tvrdi

Godina izdanja

2014

Format

17.0 x 22.5 cm

ISBN

9789531685542

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

SKU: 17546 Kategorija:
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories