Pesjanek te gledi!

9,00 

Slikovnica „Pesjanek te gledi!“ baštinska je slikovnica temeljena na lokalnom mitskom biću koje živi uz rijeku Dravu kraj Preloga – pesjaneku.

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 10,00 
+ -
  Okvirni datum dostave: srp 18. – srp 22.

Pesjanek te gledi!

„Novo vrijeme globalizacije i digitalizacije pred nas stavlja velike izazove, a među njima i onaj očuvanja naše kulturne baštine i prenošenja na mlađe generacije. Ona je temelj za prepoznavanje, definiranje i potvrdu kulturnog identiteta pojedinog naroda, a Hrvatsku krasi ogromno bogatstvo tradicijske kulture, materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Ta baština nacionalnog, regionalnog i lokalnog identiteta često je tema i u književnosti, pa tako i dječjoj. Tradicija I baština nas uvijek podsjećaju na ono što smo bili, na ono što jesmo, a kako bi bile I čuvarice naše budućnosti, potrebno ih je njegovati I voljeti te prenijeti mlađim generacijama. Naša je baština neiscrpno vrelo, potrudimo se da ono nikad ne presuši.“ (Marija Bratonja)

Slikovnica „Pesjanek te gledi!“ baštinska je slikovnica temeljena na lokalnom mitskom biću koje živi uz rijeku Dravu kraj Preloga – pesjaneku. Namijenjena je djeci mlađe dobi od 1 – 5 godina starosti. Tekst je napisan na razgovornom kajkavkom narječju, a priča je svojevrsna dekonstrukcija i rekonstrukcija opisa bića i njegovih osobina. Likovni izraz se može nazvati minimalističkim, što doprinosi i lakšem čitanju teksta za čitače početnike, ali i za one s poteškoćama u čitanju – tekst je napisan velikim tiskanim slovima i lako čitljivim fontom. Stil književnog djela pogodan je i za korištenje u biblioterapijske svrhe, a u izradi su i dodatni didaktički materijali koji će biti dostupni besplatno online.

O autorici:

MAJA LESINGER viša je knjižničarka i ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga. Autorica je stručnih i dječjih knjiga vezanih za tematiku knjižnice i lokalne nematerijalne baštine. Osnivačica je mreže Malih slobodnih knjižnica Hrvatske i pokretačica Topoteke Prelog. Aktivna je članica nekoliko stručnih udruga u državi i inozemstvu. Poslovna filozofija joj je orijentirana na suradnju, inovacije, izlazak izvan okvira i autentičnost.

Autor

Broj stranica

24

Godina izdanja

2022

Izdavač

Uvez

Meki

ISBN

9781234567897, 9789535029915

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Pesjanek te gledi!”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories