Razvoj kao sloboda

159,00 kn (21,10 €) 80,00 kn (10,62 €)

Kad je Amartya Sen, ekonomist s prestižnog sveučilišta Cambridge, 1998. godine osvojio Nobelovu nagradu za ekonomiju, odbor za dodjelu priznanja posebno je pohvalio njegov doprinos uvođenju etičke dimenzije na područje kojim su donedavno dominirali tehnički specijalisti. Koliko je odbor bio u pravu, najbolje se vidi u knjizi koja je pred vama. U njoj će Sen dokazati kako su otvoreni dijalog, kao i civilne i političke slobode, preduvjeti za održivi razvoj…

Još nekoliko primjeraka

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 159,00 kn (21,10 €)
  Okvirni datum dostave: ruj 28. – lis 02.

Razvoj kao sloboda

Kad je Amartya Sen, ekonomist s prestižnog sveučilišta Cambridge, 1998. godine osvojio Nobelovu nagradu za ekonomiju, odbor za dodjelu priznanja posebno je pohvalio njegov doprinos uvođenju etičke dimenzije na područje kojim su donedavno dominirali tehnički specijalisti. Koliko je odbor bio u pravu, najbolje se vidi u knjizi koja je pred vama. U njoj će Sen dokazati kako su otvoreni dijalog, kao i civilne i političke slobode, preduvjeti za održivi razvoj. Unapređujući razvoj kao metodu za razvijanje ekonomske, pa stoga i političke slobode, Sen će rekapitulirati svoje studije o gladi, siromaštvu, očekivanom životnom vijeku, smrtnosti i nepismenosti u Trećem svijetu.

Amartya Sen elegantno i sažeto ali ipak sveobuhvatno razvija pristup prema kojem je gospodarski razvoj po svojoj prirodi povećanje slobode. Povijesnim primjerima, empirijskim dokazima te snažnom i strogom analizom pokazuje kako razvoj, shvaćen općenito i ispravno, ne može biti u suprotnosti sa slobodom. Već upravo doprinosi njenom povećanju. Sen nudi teoriju globalnog ekonomskog rasta. Koja je snažna, veličanstvena a ujedno rječita i jednostavna – s radikalnim implikacijama. Njegov svjež, obazriv i ljudski pristup, u kombinaciji s optimizmom i ozbiljnim prijedlozima, ostavlja dojam da možda postoji rješenje.

Uzbudljivo djelo jednog od najvećih učitelja društvenih znanosti. U njemu se za razliku od drugih ekonomista dobitnika Nobelove nagrade, usredotočio na blagostanje onih na dnu društva a ne na učinkovitost onih na vrhu.

Više u knjizi Razvoj kao sloboda

Autor

Broj stranica

376

Format

17×23 cm

Godina izdanja

2012

Izdavač

Uvez

Meki

ISBN

9789532209969

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Razvoj kao sloboda”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

[testimonial_view id=2]
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories