Snaga intuicije – Inteligencija nesvjesnoga

17,12  (128,99 kn) 13,14  (99,00 kn)

Gerd Gigerenzer jedan je od višestruko nagrađivanih istraživača bihevioralne intuicije, čija su istraživanja upotrijebljena u bestseleru “Treptaj” Malcolma Gladwella. Gladwell je pokazao kako odluke donesene u trenu ponekad mogu polučiti bolje rezultate nego pažljive analize i promišljanja…

Nema na zalihi


Snaga intuicije – Inteligencija nesvjesnoga

Gerd Gigerenzer jedan je od višestruko nagrađivanih istraživača bihevioralne intuicije. Njegova su istraživanja upotrijebljena u bestseleru “Treptaj” Malcolma Gladwella. Gladwell je pokazao kako odluke donesene u trenu ponekad mogu polučiti bolje rezultate nego pažljive analize i promišljanja.

U ovoj knjizi Gigerenzer ide korak dalje i objašnjava zašto je naša intuicija moćno sredstvo kod donošenja odluka. Svoje tvrdnje temelji na desetljeću istraživanja berlinskog Instituta Max Planck za ljudski razvoj, čiji je ravnatelj, i pokazuje kako su naši pozitivni osjećaji zapravo rezultat nesvjesnog mentalnog procesa – procesa koji primjenjuje popularno provizorno pravilo, engleski Rule of thumb (pravilo procjene koje se temelji na praksi, umjesto na znanosti ili točnom izračunavanju) koji smo naučili iz naše okoline i prijašnjih iskustava.

Vrijednost ovakvih nesvjesnih pravila leži upravo u njihovoj različitosti od racionalne analize; oni u obzir uzimaju samo najkorisnije informacije umjesto pokušaja pojašnjavanja svih mogućih faktora.

Istražujući različite odluke koje donosimo – kako odabiremo partnera, kupnju dionica ili liječenje, pa čak i odgovor na pitanje od milijun dolara u nekom kvizu, “Snaga intuicije” analizira kako ljudska bića donose odluke, izabiru i stvaraju stajališta, a sve na temelju instinkta – temeljena podjednako na istraživanju kao i na primjerima iz svakodnevna života.

Knjiga “Snaga intuicije – Inteligencija nesvjesnoga” je osvojila Handelszeitung Business Book Prize, bila je nominirana za Aventisovu nagradu, najprestižniju svjetsku nagradu u kategoriji znanstveno-popularnih knjiga, a časopis Bild der Wissenschaft dodijelio joj je titulu Znanstvene knjige za 2007. godinu.

Autor

Broj stranica

248

Format

17×23 cm

Godina izdanja

2008

Izdavač

Uvez

Meki

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Snaga intuicije – Inteligencija nesvjesnoga”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 41553 , , , , ,
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories