Špilja u snijegu

15,79  (118,97 kn)

Potraga jedne zapadnjakinje za prosvjetljenjem

Samo 1 komad(a) na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 21,33  (160,71 kn)
  Okvirni datum dostave: pro 07. – pro 11.

Špilja u snijegu

Potraga jedne zapadnjakinje za prosvjetljenjem

Kada je britanska tinejdžerica Diane Perry otputovala u Indiju u namjeri da ojača svoju budističku vjeru, nije ni slutila da će postati druga zapadnjakinja zaređena za tibetsku redovnicu, da će poput Milarepe – slavnog tibetskog pjesnika, asketa i tantričkog yogina – izdržati dvanaestogodišnju osamu u špilji u Himalaji, i da će objaviti biografiju koja će postati uspješnica i oživjeti gotovo zaboravljenu žensku budističku tradiciju.

Špilja u snijegu biografija je Tenzin Palmo, odnosno Diane Perry koja je postala budistička legenda i borac za pravo žena da postignu duhovno prosvjetljenje.

Diane Perry je u dvadesetoj godini, u težnji da ispuni prazninu u vlastitom životu, ušla u indijski samostan kao jedina žena među sto¬tinama redovnika – i započela bitku protiv predrasuda koje su tisu¬ćama godina isključivale žene iz duhovnog života i prosvjetljenja. Trinaest godina kasnije povukla se u zabačenu špilju na visini od 4000 m u Himalaji, odsječenu od svijeta planinama i snijegom. Tamo je dvanaest godina prakticirala intenzivnu budističku meditaciju. Suočila se s nezamislivom hladnoćom, divljim zvijerima, gotovo je umrla od gladi i rušenja lavina, uzgajala je vlastitu hranu i spavala u tradicionalnoj drvenoj meditacijskoj kutiji širine 75 cm – ni na tre¬nutak nije legla. Njezin je cilj bio postići prosvjetljenje u tijelu žene.

Godine 1988. Tenzin Palmo izašla je iz špilje sa čvrstom odlukom da u sjever¬noj Indiji izgradi ženski samostan i tako oživi duhovnu tradiciju togdenma – elitnih yogini. Danas putuje diljem svijeta priku¬pljajući sredstva za izgradnju samostana i školovanje redovnica, susrećući se s duhovnim vođama poput pape i Desmonda Tutua. Dio sredstava od autorskih prava ove knjige namijenjen je dovršenju izgradnje samostana.

Autor

Broj stranica

264

Format

14 x 21 cm

Godina izdanja

2016

Izdavač

Uvez

Tvrdi

ISBN

9789533038704

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Špilja u snijegu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories