Tajni život drveća

23,76  (179,02 kn) 18,45  (139,01 kn)

Što je drveće? Kako će nam ova oda stablima pokazati, oni su naš okoliš, naši su ih preci doživljavali kao živuće otjelovljenje Prirode, daju nam kisik nužan za disanje.

Drveće nas je dobrano zadužilo i činjenicom da imamo tako spretne šake i snažne, okretne ruke, zahvaljujući tome što su naši preci na stablu proveli nekih 80 milijuna godina, što zahtijeva tjelesnu spretnost i dobru koordinaciju očiju i ruku. Opet, iako su priče drveća izdašne koliko ima i listova u šumi, rijetko se kazuju.

 

Nema na zalihi


Tajni život drveća : Kako živi i zašto je važno

Što je drveće? Kako će nam ova oda stablima pokazati, oni su naš okoliš, naši su ih preci doživljavali kao živuće otjelovljenje Prirode, daju nam kisik nužan za disanje. Drveće nas je dobrano zadužilo i činjenicom da imamo tako spretne šake i snažne, okretne ruke, zahvaljujući tome što su naši preci na stablu proveli nekih 80 milijuna godina, što zahtijeva tjelesnu spretnost i dobru koordinaciju očiju i ruku. Opet, iako su priče drveća izdašne koliko ima i listova u šumi, rijetko se kazuju.

O knjizi

Ova se knjiga uglavnom bavi znanošću o drveću. Odnosno onime što nam suvremena istraživanja o njemu kazuju. Jedan njezin dio govori o raznim načinima na koje iskorištavamo drveće i kako nam sve ono služi. Te o potpuno materijalnim razlozima zbog kojih bismo ga trebali sačuvati. A koji se mogu sažeti u jednu jedinu rečenicu: naš opstanak ovisi o drveću.

No veći dio ove knjige ne bavi se koristima koje imamo od drveća, nego onime što drveće jest. Kako je nastalo, njegovim vrstama, gdje žive i zašto baš ondje, kako žive, kako se natječu i kako surađuju.

Otkrića se nižu iz tjedna u tjedan. Kako drveće može živjeti i izrasti u golema stabla na tlu na kojem naizgled nema ni trunke zemlje ili kako komunicira upozoravajući se međusobno niz vjetar da se približavaju slonovi ili žirafe.

Svaki se tjedan pojavljuju novi fantastični podaci koji pomalo oduzimaju drveću status ukrasa i daju mu sve više i više ulogu vladara svijeta. Nadmoćnog upravitelja života na kopnu (a neizravno i u moru) – ali i ulogu najvažnije karike njegova opstanka.

Biblioteka Facta, u prijevodu Nine Orepića i s naslovnom ilustracijom Jelene Radmanović, predstavlja vam nešto sasvim drugačije u svojoj biblioteci: botaničku litaniju ili, bolje rečeno, ljubavno pismo drveću.

Više u knjizi Tajni život drveća

Autor

Broj stranica

476

Format

17×23 cm

Godina izdanja

2013

Izdavač

Uvez

Meki

ISBN

9789533164441

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Tajni život drveća”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 30830 Kategorije , , ,
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories