Zrcaljenje drugih

139,00 kn (18,45 €) 99,00 kn (13,14 €)

Kako znamo što ostali misle i osjećaju? Zašto plačemo gledajući tužne filmske scene (iako smo svjesni kako one nisu stvarne) ili slušajući određene pjesme? Marco Iacoboni, neuroznanstvenik sa Sveučilišta UCLA uvest će nas u svijet zrcalnih neurona i objasniti na koji način oni utječu na našu empatiju koja, kako naglašava sam autor, djeluje kao ishodišna sila moralnosti…

Još nekoliko primjeraka

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 139,00 kn (18,45 €)
+ -
  Okvirni datum dostave: pro 03. – pro 07.

Zrcaljenje drugih

Nova znanost otkriva kako se povezujemo  s ljudima oko sebe

Kako znamo što ostali misle i osjećaju? Zašto plačemo gledajući tužne filmske scene (iako smo svjesni kako one nisu stvarne) ili slušajući određene pjesme? Marco Iacoboni, neuroznanstvenik sa Sveučilišta UCLA uvest će nas u svijet zrcalnih neurona i objasniti na koji način oni utječu na našu empatiju koja, kako naglašava sam autor, djeluje kao ishodišna sila moralnosti. Zrcalni neuroni omogućuju nam interpretirati izraze lica drugih ljudi i na njih primjereno odgovoriti – čak i ako ti izrazi lica pripadaju fiktivnom filmskom svijetu. Mi, naime, pretpostavljamo kako se drugi osjećaju jer je taj osjećaj reproduciran u nama samima. Što bi značilo da, evolucijski gledano, preživljavaju ne (samo) najjači, već i najsuosjećajniji.

Zrcalni neuroni pomažu nam i oponašati, kao što, primjerice, novorođenče instinktivno oponaša izraze lica koje vidi neposredno pred sobom, ili odrasli oponašanjem uče novu vještinu. Štoviše, u slučaju kad neuroni ne rade kako bi trebali, kao kod autizma, od pomoći može biti ohrabrivati imitaciju, odnosno društveno zrcaljenje. Zrcalni neuroni mogu nam objasniti i problem ovisnosti, kao i zašto reagiramo na marketinške, pa čak i političke oglase.

Zrcaljenje drugih fantastičan je uvod u najnovija dostignuća neurobiologije i fascinantno svjedočanstvo o neočekivanom otkriću koje će promijeniti način na koji psiholozi i neuroznanstvenici promišljaju o svemu, od jezika do društvene interakcije. Zanimljiv stil pisanja čine ovu knjigu nezaobilaznim doprinosom vrhunskoj neurobiologiji, a biblioteka Facta hrvatskim je čitateljima ponosno predstavlja u prijevodu Zorana Bošnjaka i s naslovnom ilustracijom Marine Leskovar Grubišić.

Autor

Godina izdanja

2012

Uvez

Meki

Izdavač

,

Broj stranica

247

ISBN

9789533162089

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Zrcaljenje drugih”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

[testimonial_view id=2]
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories