Holly Black

Nova fantasy trilogija u izdanju izdavačke kuće Stanek

Ova književna vrsta ima veliki broj sljedbenika koji uživajući u svojoj mladosti zadovoljavaju svoje književne strasti čitajući literaturu koja ih najviše zanima, od ljubavnih romansi, preko pustolovnih i romana prepunih avantura, za njih najinteresantnijih tema – fantazija protkana avanturama.

Predstavljamo vam fantazi trilogiju pod zajedničkim naslovom STANOVNICI ZRAKA.

Za razliku od drugih knjiga o vilama, gdje svijet koji predstavljaju izgleda idilično, Holly Black temelji se na tradicionalnom folkloru o vilama, gdje su likovi mračni, nasilni, lažljivci, lopovi itd.

Pustolovine besmrtnih vila i vilenjaka, te nadnaravnih bića iz opojnog fiktivnog svijeta kroz nevjerojatnu scenografiju protežu se kroz knjige pod naslovima:

  • OKRUTNI PRINC
  • ZLI KRALJ
  • KRALJICA NIČEGA

Ove knjige biti će pretočene i u filmsku priču koja se priprema.

Autorica ove odlične trologije je Holly Black.

Holly je rođena 1971. u New Jerseyju i živjela je u viktorijanskoj kući. O njezinom djetinjstvu se ne zna puno, osim da je diplomirala engleski jezik 1994. Pet godina kasnije udala se za Thea Blacka, s kojim je dobila sina Sebastiana. Sve one, kao i neke mačke, žive u Novoj Engleskoj (gdje na svojoj web stranici piše da ima tajnu knjižnicu).

Kratak sadržaj prve knjige iz trilogije (koja izlazi iz tiska u travnju 2022.):

“OKRUTNI PRINC”

Jude je imala sedam godina kada su joj roditelji ubijeni i, zajedno sa svoje dvije sestre, prebačena je na podmukli Vilinski sud. Deset godina kasnije, sve što Jude želi, unatoč tome što je običan smrtnik, jest osjećati se kao da pripada ovdje. Ali većina vila prezire ljude. Posebno princ Cardan, najmlađi i najopakiji sin velikog kralja. Kako bi stekla uporište na sudu, Jude se mora suočiti s njim. I suočiti se s posljedicama. Kao rezultat toga, ona će se uplesti u mrežu intriga između besmrtnika i otkriti vlastitu nesposobnost za krvoproliće. Jude mora čuvati svog brata, a kako bi to učinila, udružila se sa zlim kraljem, Cardanom, i postala je pravi nositelj moći krune. Plovidba morem stalne političke izdaje je dovoljno teška, ali Cardana je, povrh toga, užasno teško kontrolirati. Čini sve što može kako bi potkopao Jude, iako je njegova fascinacija njome ostala netaknuta. Kada postane jasno da je netko blizak planira izdati, dovodeći u opasnost ne samo njezin život, već i živote onih koje najviše voli, Jude mora otkriti izdaju, boriti se sa svojim složenim osjećajima prema Cardanu.

eKnjižara je i ovo ljeto u centru Zadra

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories