Lingvistika za početnike

5,97 

Jezik nas čini ljudima – nije pretjerano reći. Lingvistika, disciplina koja proučava strukturu i funkciju jezika te jezične pojave, otkrila je mnoge neobične i začudne istine o prirodi ljudske jezične sposobnosti.

Samo 1 komad(a) na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 6,50 
  Okvirni datum dostave: srp 18. – srp 22.

Lingvistika za početnike

Jezik nas čini ljudima – nije pretjerano reći. Lingvistika, disciplina koja proučava strukturu i funkciju jezika te jezične pojave, otkrila je mnoge neobične i začudne istine o prirodi ljudske jezične sposobnosti. No ta su otkrića često napisana nerazumljivim i zahtjevnim stručnim pojmovima koji prikrivaju njihovu jednostavnost i ljepotu.

Lingvistika za početnike demistificira tu temu i donosi jasan prikaz djelatnosti lingvistike, opisuje postupke i metode kojima se služi i sažima dosadašnja postignuća. Kratka povijest lingvistike, od Aristotela do Chomskog, razrađuje u osnovama djelo onih koji su ostavili najviše traga – od Ferdinanda de Saussurea, Praškog kruga, američkih strukturalista, pa do Sapira, Bloomfielda i ostalih. K tome, važno je upoznati se s novim postignućima i temama: kako djeca uče jezik, kako mozak procesuira jezik, kako funkcioniraju znakovni jezici, kako se događaju promjene u jeziku, što je to muški i ženski jezik, kako nastaje jezični inženjering te koja su univerzalna svojstva jezika. Jesu li nam neki aspekti jezične prakse urođeni ili su svi stečeni u procesu socijalizacije? Hoće li neurolingvistika biti nova prekretnica u izučavanju jezičnih pojava? Jesmo li bliže odgovoru na pitanja kako, kada ili zašto je nastao jezik? Naposljetku, jezik nas, više od ičeg, čini ljudima.

Autor

,

Broj stranica

176

Godina izdanja

2004

Izdavač

Uvez

Meki

ISBN

9789532221787

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Lingvistika za početnike”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories