Luk i Hren
3,97 € 2,00 €
Luk spada među najstarije povrtlarske kulture. Potječe iz Azije i s Bliskog istoka, a uzgaja se preko 5.000 godina. U Europu je stigao preko Italije. Egipćani su osobito cijenili vrijednost luka tako što su njime plaćali radnike koji su gradili piramide.
Na zalihi
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 3,97 €Luk i Hren
Kombinacija za zdravlje
Sastav – Ljekovita svojstva – Recepti – Savjeti – Zanimljivosti
Luk spada među najstarije povrtlarske kulture. Potječe iz Azije i s Bliskog istoka, a uzgaja se preko 5.000 godina. U Europu je stigao preko Italije. Egipćani su osobito cijenili vrijednost luka tako što su njime plaćali radnike koji su gradili piramide. U Indiji se još u 6. stoljeću luk osim u kuhinji, koristio i za liječenje. Popularnost luka održala se i u starih Grka i Rimljana, a posebice su ga koristili siromašni slojevi ljudi kao dodatak svojim jednostavnim jelima.
U srednjem vijeku bio je nezamjenjivo povrće u mnogim europskim zemljama. Kristofor Kolumbo je proširio luk na američki kontinent, a danas su najveći uzgajivači ovoga široko rasprostranjenoga povrća Kina, Indija, Sjedinjene Američke Države, Rusija i Španjolska.
Više u knjizi Luk i Hren
Autor | |
---|---|
Broj stranica | 81 |
Format | 16×21 cm |
Godina izdanja | 2017 |
ISBN | 9789538130045 |
Izdavač | |
Uvez | Meki |
Na temelju 0 recenzija
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
Vezani Proizvodi
Zdravlje, samopomoć, kuharica. U ovoj iznimnoj knjizi Louise se udružila s Ahleom Khadro i Heather Dane, koje se bave prirodnim zdravljem i prehranom, kako bi vam otkrila drugu stranu svoje tajne za postizanje zdravlja, sreće i dugovječnosti, a to je prehrana bogata hranjivim tvarima.
Samo 2 komad(a) na zalihi
Knjiga na vrlo zanimljiv, neuobičajen i svjež način mirisima, bojama i okusima vodi ravno u vašu kuhinju. Ukusni recepti jednostavno su podijeljeni na pet cjelina, prema pet osnovnih namirnica (tjestenina, riža, okruglice, pizze i palačinke), a svima je zajedničko da su pripremljena s Vegetom.
Na zalihi
If you wish to do something for yourselves it is sufficient to open the door to a new cuisine, the one we are presenting in this book. It is not only a new cuisine but a whole new world, life-style and philosophy.
Na zalihi
Jesti slasno, ali ne masno? Uživati bez žaljenja? Nema problema, iskušajte naše recepte za ukusna jela s malo masnoće!
Nema na zalihi
Božićno vrijeme jednostavno je vrijeme uživanja! U ovoj smo kuharici za vas sakupili najljepše božićne recepte za izradu najukusnijih kolača.
Samo 2 komad(a) na zalihi
Ljeti ili zimi, kao međuobrok ili desert – sladoled obožavaju i veliki i mali, a zahvaljujući mnoštvu varijacija uvijek prija. Njegova priprema je iznimno jednostavna – i bez aparata za sladoled. Osvježavajuće granite ili fini sorbeti, lagani smrznuti jogurti ili klasični kremasti mliječni sladoledi, nježne parfe kreme ili sladoledni kupovi i druge ledene slastice – u ovoj s ljubavlju pripremljenoj knjizi pronaći ćete pravi recept za svaku prigodu…
Na zalihi
Upravo ste zaželjeli dodatnu porciju povrća?
Tada ste na pravome mjestu. Nevažno je li riječ o rafiniranim Ratatouille lazanjama, mirisnom kolaču s krumpirom, slatko – kiselim ražnjićima s povrćem ili neobičnim Tartelettama s jajima i začinskim biljem.
Samo 2 komad(a) na zalihi
Tradicionalne su slastice koje nas prate još iz djetinjstva. Slatke ili slane, uvijene ili nagužvane, generacijama su čest sudionik obiteljskih druženja. Naučite i vi pripremati raznovrsne slastice od tankog tijesta – i pritom uživajte!
Na zalihi
Nakon hit-knjige “Kuharski kanconijer”, Veljko Barbieri pripremio je novu književnu poslasticu. U njoj su 134 povijesne priče o hrani začinjene s isto toliko starih, vrhunskih recepata, a svaku priču prati tematska ilustracija Vjekoslava Voje Radoičića, jednog od naših najboljih ilustratora…
Na zalihi
One su šarene i vesele – očaravajućem šarmu maštovito ukrašenih torti malo malo tko može odoljeti! U ovoj knjizi načinjenoj s ljubavlju pokazat ćemo vam kako i sami s lakoćom možete pripremiti slatka remek-djela.
Nema na zalihi
Recenzije
Još nema recenzija.