Ogledi o hrvatskom društvu

21,90 

«Ogledi o hrvatskom društvu (Prilog sociologiji hrvatskog društva)» pisani su posljednjih desetak godina. Većina ih je posvećena analizi socijalnih problema u našem društvu: promjene u socijalnoj stratifikaciji, uzroci i rasprostranjenost siromaštva, proširenost i uzroci korupcije u različitim sferama društvenog života,…

Samo 1 komad(a) na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 25,88 
  Okvirni datum dostave: svi 20. – svi 24.

Ogledi o hrvatskom društvu : Prilog sociologiji hrvatskog društva

«Ogledi o hrvatskom društvu (Prilog sociologiji hrvatskog društva)» pisani su posljednjih desetak godina. Većina ih je posvećena analizi socijalnih problema u našem društvu: promjene u socijalnoj stratifikaciji, uzroci i rasprostranjenost siromaštva, proširenost i uzroci korupcije u različitim sferama društvenog života, prisutnost etničke distance i međunacionalne nesnošljivosti, uloga i položaj Katoličke crkve u Hrvatskoj nakon političkih promjena 1990. godine, povijesna uvjetovanost dubokih ideoloških podjela u Hrvatskoj koje imaju utjecaja i na aktualna politička zbivanja, specifične povijesne i društveno-političke okolnosti nastanka političkih stranaka u nas pri kraju prošlog stoljeća…

Posebna pozornost usmjerena je socijalnoj stratifikaciji, a autor izlaže osobnu, novu, cjelovitu i vrlo zanimljivu klasifikaciju slojeva u hrvatskom društvu.

Analize su potkrijepljene mnoštvom podataka prikupljenih iz statističkih izvora, vlastitih autorovih istraživanja ili pak podacima i saznanjima iz opsežne literature.

O autoru

Mr. se. Zoran Malenica rođen je u Splitu 1949., godine, gdje je završio gimnaziju (1968.). U Zagrebu je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti (1973.) i magistrirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1978.). Zaposlen je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao viši predavač. Posljednjih nekoliko godina predaje kolegije: Sociologija, Sociologija hrvatskog društva i Sociologija uprave. Sudjelovao je u više znanstveno-istraživačkih projekata.

Do sada je objavio više od 50 stručnih i znanstvenih radova u raznim znanstvenim časopisima i zbornicima te knjigu «Samoupravljanje i diktatura proletarijata» (1979.). Suautor je knjiga «Klasno-socijalna struktura SKJ» (1984.), «Omladina i politika» (1988), «Globalizacija i njene refleksije u Hrvatskoj» (2001.) i «Kriza i transformacija političkih stranaka» (2007.).

Autor

Godina izdanja

2007

Izdavač

Uvez

Tvrdi

Broj stranica

250

ISBN

9789532123166

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Ogledi o hrvatskom društvu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

SKU: 45693 Kategorija:
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories