Ovu knjigu preporučujemo kao priručnik koji predstavlja ovu biljku i njezino korištenje – od povijesti, različitih vrsta, svojstava, glavnih područja primjene stavljajući naglasak na aloe arborescens, najvažniju i najkontraverzniju među predstavnicima ove vrste…
Što jedeš?
18,90 € 15,12 €
Mitovi, istine i stvarnost na tanjuru
Na zalihi
Najniža cijena zadnjih 30 dana: 18,90 €Što jedeš?
Mitovi, istine i stvarnost na tanjuru
Hrana je osnovna gradivna jedinica i odnos koji imamo prema njoj zrcali stav koji imamo prema samima sebi. Priča priču o nama i otkriva što nam je važno.
Svi moramo jesti. Naša svakodnevica uvelike se vrti oko hrane; njezine nabavke, pripreme i konzumacije. Svaki dan postavljamo pitanja poput „Što ćemo večerati?“ ili „Što je za ručak?“. Baš zato što je hrana toliko elementarna za naše postojanje, rijetko o njoj promišljamo na dublji način. Ana Smokrović, doktorica filozofije i vlasnica OPG-a Anino povrće, odlučila je svoju ljubav prema spoznajnoj teoriji – epistemologiji – udružiti s praktičnim znanjem o uzgoju i prodaji organske hrane kako bi nas potakla da promislimo o svim dimenzijama onoga što konzumiramo.
Nikada u povijesti čovječanstva nismo imali toliko hrane na izbor, ali istovremeno nikada prije nismo bili otuđeniji od procesa njezine proizvodnje i distribucije. Većina nas hranu nabavlja kao krajnji proizvod a da se uopće ne pitamo tko ju je uzgojio, na koji način, koliko je putovala do polica trgovina i koliko je zapravo ono što jedemo kvalitetno.
O knjizi
U ovoj izvanrednoj knjizi autorica istražuje kako stvaramo prehrambene navike, koju ulogu u tome imaju trendovi, mediji i društvene mreže, kako kultura nameće „idealno“ tijelo i time utječe na naš odabir hrane, zašto industrijski uzgojena hrana ugrožava prirodu i naše zdravlje i još mnogo toga. Ovo je također i knjiga nade koja nas podsjeća na važnost preispitivanja naših stavova, mišljenja i osjećaja kako bismo donosili što bolje odluke za nas i društvo u cjelini te da sve što činimo ostavlja trag u svijetu. U vama će probuditi glad za sezonski i lokalno uzgojenom organskom hranom, a možda vas čak i potaknuti da se odvažite i na njezin uzgoj.
O autorici
Dr.sc. Ana Smokrović, filozofkinja je i vrtlarica. Doktorirala je na temi filozofije hrane disertacijom u kojoj se bavi razumijevanjem složenosti proizvodnje i konzumacije hrane u suvremenom društvu. Uzgaja i prodaje vlastito povrće uzgojeno po organskim principima te se bavi i edukacijama na temu održivog i organskog uzgoja hrane. Često surađuje s knjižnicama, fakultetima, muzejima, institutima, školama, vrtićima te udrugama. U svom radu spaja teoriju i praksu te je zanimaju promjene na lokalnoj razini zajednice i usvajanje održivih praksi življenja.
Više u knjizi Što jedeš?
Autor | |
---|---|
Broj stranica | 220 |
Format | 14,8 × 21 cm |
Godina izdanja | 2024 |
Izdavač | |
Uvez | Meki |
ISBN | 9789532575675 |
Na temelju 0 recenzija
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
|
|
0% |
Vezani Proizvodi
Sva korisna svojstva jabuka sadržana su i u jabučnom octu. Iako ne postoje utemeljeni dokazi kako jabučni ocat može utjecati na izlječenje nekih teških i kroničnih bolesti, sasvim je sigurno da njegovom redovitom konzumacijom možemo povoljno djelovati na jačanje imuniteta te zdravstveno stanje općenito…
Nema na zalihi
“Znati nije teško, puno je teže prenijeti znanje (to znaju svi koji se na bilo koji način bave poučavanjem), a prenijeti znanje tako da bude znanstveno pošteno, stručno ispravno, a svima razumljivo, zahtijeva strpljenje i promišljanje, zahtijeva dovoljno vjerovanja u sebe i dovoljno poštovanja prema drugima. Čitavo sam vrijeme u podsvijesti nosila mostove – simbolikom mostove – one koje povezuju ljude i obale, a koje je teško i izazovno graditi.
Samo 2 komad(a) na zalihi
Med, baš kao i druge pčelinje proizvode o kojima pišemo u ovom priručniku (propolis, matična mliječ..), ubrajamo u jedinu zdravu hranu koja dolazi u svom prirodnom obliku, bez ikakvih dodataka i aditiva. Med i matična mliječ proizvodi su koji jačaju organizam, pomažu kod niza fizičkih i psihičkih tegoba, vračaju energiju…
Samo 2 komad(a) na zalihi
Malena knjižica za samopomoć… Optimist čini najbolje i nada se najboljem.On mirno prihvaća sadašnjost i s pouzdanjem gleda u budućnost. On nije žrtva morbidnih misli, neraspoloženja ili uzbuđenja. Neuspjeh ga ne može uništiti.
Nema na zalihi
Ako želite dobiti najbolje od života – savršeno zdravlje, ljubav, samoostvarenje, obilje i postati pobjednikom u Igri života, naučite KAKO to možete postići na jednostavan i učinkovit način, pomoću Snage izgovorene riječi…
Nema na zalihi
Ljepota nije u manekenskom izgledu, nego u zdravlju. Iako smo vam iznijeli savjete i prijedloge koji će vam pomoći da lijepo izgledate, osjećate se lijepo i ostanete lijepi, također smo svjesni stvarnosti: neki se ljudi nikada neće osjećati sretnima s tijelom ili licem koje im je podarila genetika (ili život)…
Samo 1 komad(a) na zalihi
Samo 2 komad(a) na zalihi
“Intenzivna South Beach dijeta” novi je svjetski bestseler poznatog američkog kardiologa i autora dr. Arthura Agatstona i mr. Josepha Signorille. “Intenzivna South beach dijeta” nastavak je na knjige “South Beach dijeta” (2003.) i “Kuharica South Beach dijete” (2005.) te donosi savjete za još uspješniji gubitak kilograma i trajno zadržavanje vitkosti i vitalnosti.
Samo 1 komad(a) na zalihi
Mnogobrojni napici su puno više od pukog zadovoljstva i nadoknade tekućine: neki imaju i vrlo povoljan utjecaj na zdravlje, a mnogi su toliko hranjivi da mogu zamijeniti obrok. Prilika je to i da se iskoriste i sačuvaju vrijedni i zdravi plodovi iz vrta ili prirode – u obliku zimnice koja će u zimskim mjesecima poslužiti kao izvor korisnih tvari poput vitamina i minerala, enzima i antioksidanasa…
Nema na zalihi
Zdravlje, samopomoć, kuharica. U ovoj iznimnoj knjizi Louise se udružila s Ahleom Khadro i Heather Dane, koje se bave prirodnim zdravljem i prehranom, kako bi vam otkrila drugu stranu svoje tajne za postizanje zdravlja, sreće i dugovječnosti, a to je prehrana bogata hranjivim tvarima.
Samo 2 komad(a) na zalihi
Recenzije
Još nema recenzija.