Sutjeska

6,50 

Sutjeska kroz moje kosti grmi… tako je svojedobno, u skladu s tadašnjom poetikom, o rijeci koja je postala simbolom partizanske epopeje, pjevao Vasko Popa. “Sutjeska” Hadžema Hajdarevića, međutim, ne grmi niti huči, ona šumi unutarnjim šumorom, u kojemu nema vanjskih efekata, niti buke, ali zato ima obilje čiste lirike…

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 15,79 
+ -
  Okvirni datum dostave: tra 24. – tra 28.

Sutjeska

Sutjeska kroz moje kosti grmi… Tako je svojedobno, u skladu s tadašnjom poetikom, o rijeci koja je postala simbolom partizanske epopeje, pjevao Vasko Popa. “Sutjeska” Hadžema Hajdarevića, međutim, ne grmi niti huči. Ona šumi unutarnjim šumorom, u kojemu nema vanjskih efekata, niti buke, ali zato ima obilje čiste lirike. Brzaci, slapovi pjesnikove zavičajne vode uvode nas u meandre stihova koji govore o prvoj djetinjoj radosti, o ratu i miru, o historiji što je loša učiteljica, o ljubavi i igri, koja biva oduzeta.

Kao i u svojim dosadašnjim knjigama, Hajdarević se pita o izvorištima i ušćima voda, o porijeklu i trajanju zla u svijetu. Nalazeći jedino utočište u ljubavi, u skladu planine i neba, u miru trava i mirisu opustošenih rodnih vrtova. Ova stišana, jezično sublimna i nadasve refleksivna knjiga svrstava Hajdarevića u same vrhunce pjesništva napisanog na južnoslavenskim jezicima danas.

Mile Stojić

Autor

Godina izdanja

2012

Uvez

Tvrdi

Izdavač

Broj stranica

164

ISBN

9789533044132

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Sutjeska”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories