Vilinska crtalica

9,29  (70,00 kn) 8,63  (65,02 kn)

grafomotoričke vježbice 5 – 8 godina

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 9,29  (70,00 kn)
+ -
  Okvirni datum dostave: sij 27. – sij 31.

Vilinska crtalica

grafomotoričke vježbice 5 – 8 godina

”Vilinska crtalica uz radne listove upotpunjuje pripremu za školu vježbama grafomotorike. Dijete ima priliku raditi na zadatcima koji su mu smisleni, zabavni i bliski svakodnevnom životu. Vježbe su uređene po složenosti i autorice su istaknule vještine koje se pomoću njih uvježbavaju. Također, u uvodnom dijelu daju odličan pregled ostalih aktivnosti iz svakodnevnog života koje pomažu u pripremi za školu.” – Dobrila Zvonimira Paulić, diplomirana psihologinja

„Vilinska crtalica“ do sada je mnogobrojnim mališanima olakšala prijelaz iz vrtića u školu, pripremajući njihove grafomotoričke sposobnosti, pomažući im proširiti vokabular, kao i razviti njihovu strpljivost i koncentraciju. Uspjeh tih nastojanja potvrđuje njezino već treće izdanje. „Vilinska crtalica“ nastojala se što više prilagoditi djetetovoj životnoj sredini, pronaći što bolje i prepoznatljivije primjere, kao uzorak za određenu vrstu crta te je na početku svakog listića naznačeno smo što bi se moglo s djetetom procjenjivati. Grafomotorički listići i vježbe urađeni su po složenosti, odnosno razvojnim karakteristikama dobi, pa ih ne treba preskakati. Razvija se sigurnost i preciznost pokreta ruke za početno pisanje: ujednačenim pritiskanjem olovke poboljšava se kontinuitet crte te se ispravlja loša kontrola crte: isprekidanost, crtkanje, krivudavost. Razvija se zapažanje: uočavanje i ispravno precrtavanje uzorka – u školi će to biti slova.

O knjizi

Razvija se prostorno uočavanje: snalaženje na papiru: unutar omeđene površine, od-do, u smjeru prema uputi, između prepreka.

Obogaćuje se pojmovni jezik: pojmove ravno, koso, vodoravno, kružno, ovalno i druge koje mi odrasli upotrebljavamo pri uputama, dijete crta – jer dijete uči čineći, a s vremenom će ih usvojiti i prihvatiti kao dio svoga rječnika. Razvijaju se i neke važne osobine ličnosti: urednost, strpljivost, pozornost (koliko dugo može i kako), samopouzdanje (sve sam bolji, sve sam uspješniji), mjerodavnost (ja to mogu / znam, to je moj zadatak koji ću izvršiti). Važna su i potrebna priprema za školu: crta je osnovni element crteža, obrisna crta, te element brojki i slova.

Autor

,

Broj stranica

61

Format

21 x 30 cm

Godina izdanja

2022

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Vilinska crtalica”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 61465 Kategorija: Tags: , , ,
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories