Vodena blaga Hrvatske

31,54 

VODENA BLAGA HRVATSKE je knjiga koja donosi sveobuhvatan pristup vodi u Hrvatskoj. U njoj Goran Šafarek, priznati hrvatski biolog, istraživač, fotograf i snimatelj, vješto isprepleće zanimljive tekstove i više od 400 veličanstvenih zemaljskih, zračnih i podvodnih fotografija otkrivajući nam duboko skrivene dragulje u nepresušnoj škrinji s vodenim blagom Hrvatske.

Samo 2 komad(a) na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 39,42 
+ -
  Okvirni datum dostave: lip 19. – lip 23.

Vodena blaga Hrvatske je knjiga koja donosi sveobuhvatan pristup vodi u Hrvatskoj. U njoj Goran Šafarek, priznati hrvatski biolog, istraživač, fotograf i snimatelj, vješto isprepleće zanimljive tekstove i više od 400 veličanstvenih zemaljskih, zračnih i podvodnih fotografija otkrivajući nam duboko skrivene dragulje u nepresušnoj škrinji s vodenim blagom Hrvatske.

Krenite na putovanje do neistraženih podzemnih vodotoka, zaglušujućih slapova, žuborećih gornjih i spokojnih donjih tokova naših najpoznatijih rijeka, čarobnih jezera, tajanstvenih kanjona i sutjeski. Zaronite u nepregledno jadransko plavetnilo i istražite čudesne oblike života na dnu mora. I otkrijte svu raskoš i ljepotu vodenog blaga Hrvatske.

Knjiga je podijeljena na nekoliko većih cjelina. Počinje uvodom o vodi kao najvažnijoj tvari na našem planetu te prikazuje njezino dinamično kruženje od oblaka do mora. Obrađuje naše podzemlje, još nepoznato, ali vrlo vrijedno stanište brojnih endema poput čovječje ribice. Potom su predstavljene tekućice, posebice naše rijeke koje su u Europi među najočuvanijima i najraznolikijima. Slijede stajaćice, ponajviše močvarna područja te umjetna jezera. Opisan je i plavi Jadran, naša turistička perjanica, prije svega njegove prirodne vrijednosti.

Važan je dio knjige odnos čovjeka i vode. Opisan je od samih početaka − od izvora hrane, odnosno ribarenja u rijekama, jezerima i morima, korištenja energije vode za pokretanje mlinica, plovidbu čamcima i skelama − pa sve do velikih hidroenergetskih objekata koji su stubokom promijenili prirodne tekućice. Takve i slične ljudske intervencije dovele su do velike ugroženosti voda, kojom se bavi posljednja velika cjelina.

Goran Šafarek je hrvatski biolog, istraživač, fotograf i snimatelj. Objavio je knjige Rijeke Hrvatske, Drava – koprivnička Podravina, Ušće Mure – Hrvatska Amazona, Životinje Hrvatske i Priroda Hrvatske. U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom snimio je nekoliko dokumentarnih filmova (Tajna šarene evolucije, Crna mlaka), a fotografije su mu objavljene u nekoliko desetaka naslova (između ostalih, i u knjizi Nezaboravni izleti Hrvatskom). Stalni je suradnik časopisa Moj planet.

Više u knjizi Vodena blaga Hrvatske

Autor

Broj stranica

320

Format

24 x 30 cm

Godina izdanja

2018

Izdavač

Uvez

Tvrdi

ISBN

9789531423489

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Vodena blaga Hrvatske”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories