Jansonova povijest umjetnosti

(1 recenzija korisnika)

95,00 

POVIJEST UMJETNOSTI H. W. Jansona  (bolje poznata kao Janson) od prvog je objavljivanja 1962. g. upoznavala mnoge naraštaje studenata sa širokim svijetom zapadne umjetnosti te nadahnjivala milijune njezinih ljubitelja. Ovo inovativno novo izdanje zadržalo je Jansonov osebujan narativni stil, izrazit stručni autoritet i nenadmašan umjetnički program, ali mu je dodalo nove teme i umjetnička djela koja su danas ključna za proučavanje umjetnosti. Zahvaljujući Jansonovoj elokvenciji i neusporedivoj kvaliteti ilustracija, priča o povijesti umjetnosti ispričana je maestralno, uravnoteženo i duhovito – proširujući našu sposobnost razumijevanja i ocjenjivanja umjetničkih djela. Ovo je izdanje organizirano prema postavkama koje je zacrtao Janson, ali su dodana posebna poglavlja o renesansi u sjevernoj Europi, talijanskoj renesansi, baroknoj umjetnosti i visokoj renesansi, uza stilske podjele za ključna razdoblja modernog doba. Ovo izdanje govori i o tome kako se umjetnost mijenjala kroz vrijeme u kulturama koje Europa smatra svojom baštinom, a koje su Amerikanci naslijedili preko povezanosti s Europom.

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 95,00 
+ -
  Okvirni datum dostave: ožu 02. – ožu 06.

POVIJEST UMJETNOSTI H. W. Jansona (bolje poznata kao Janson) od prvog je objavljivanja 1962. g. upoznavala mnoge naraštaje studenata sa širokim svijetom zapadne umjetnosti te nadahnjivala milijune njezinih ljubitelja.

Jansonova povijest umjetnosti” je jedno od najpoznatijih i najcjenjenijih djela u području povijesti umjetnosti. Autor knjige je H. W. Janson, a knjiga je prvi put objavljena 1962. godine. Ovo obimno djelo pruža sveobuhvatan pregled razvoja umjetnosti, obuhvaćajući široko vremensko razdoblje i različite kulture.

Ovo inovativno novo izdanje zadržalo je Jansonov osebujan narativni stil. Izrazit stručni autoritet i nenadmašan umjetnički program,
ali mu je dodalo nove teme i umjetnička djela koja su danas ključna za proučavanje umjetnosti.

Autori su ove nove, obnovljene verzije šest istaknutih stručnjaka:
Penelope J. E. Davies (antička umjetnost), David L. Simon (srednjovjekovna umjetnost), Walter B. Denny (islamska umjetnost),
Ann M. Roberts (renesansna), Frima Fox Hofrichter (barok i rokoko) i Joseph Jacobs (moderna umjetnost). Suradnjom nekoliko autora zadržano je težište na samom umjetničkom djelu, a ipak je tekstu dodana uzbudljiva širina u promišljanju povijesti umjetnosti.

Zahvaljujući Jansonovoj elokvenciji i neusporedivoj kvaliteti ilustracija, priča o povijesti umjetnosti ispričana je maestralno, uravnoteženo i duhovito – proširujući našu sposobnost razumijevanja i ocjenjivanja umjetničkih djela.

“Jansonova povijest umjetnosti” ostaje klasično djelo koje se često koristi u akademskom okruženju, ali i među onima koji žele produbiti svoje razumijevanje povijesti umjetnosti.

 

Autor

, ,

Broj stranica

1154

Format

22×30 cm

Godina izdanja

2021

Izdavač

Stanek d.o.o.

Uvez

Tvrdi

Interaktivni pregled

Prelistaj knjigu “Povijest umjetnosti”

ISBN

9789538130663

Na temelju 1 recenzija

5.00 Ukupno
100%
0%
0%
0%
0%
Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 recenzija za Jansonova povijest umjetnosti

  1. Petra Pohulek

    Najbolja knjiga ikad!

    • Petra Pohulek

      Hvala ;)

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories