Pamćenje i kajanje

90,00 kn (11,95 €)

Knjiga kardinala Georgesa Cottiera Pamćenje i kajanje vrlo je korisna za pravilno razumijevanje i ostvarenje izvornog traženja oproštenja utemeljenog na stvarnoj odgovornosti koja izjednačuje sve kršćane kao članove mističnog Tijela. On potiče današnje kršćane da, u svjetlu povijesnih i teoloških prosudbi, prepoznaju zajedno s vlastitima i grijehe jučerašnjih kršćana. Prepoznavanje zastranjenja iz prošlosti budi našu svijest pred kompromisima današnjice, otvarajući svakomu put obraćenja. I Katolička crkva u Hrvatskoj i hrvatski narod u višegodišnjoj demokraciji žive u novom ozračju koje pruža mogućnost mirna i objektivna pristupa vlastitoj prošlosti, kako bi se mogli otvoriti novoj budućnosti. Sveti Otac poziva čitavu Crkvu, a time i Crkvu u Hrvatskoj na vjernički znak čišćenja pamćenja kao hrabar čin poniznosti, na preispitivanje prošlosti i na suočenje s istinom o vlastitom životu. Blaženi Alojzije Stepinac je svjedok i mučenik dvadesetoga stoljeća. On sve poziva na ispit savjesti, a svomu hrvatskom narodu pruža, kako nam reče Ivan Pavao II., “svojevrsni kompas da bi se znao orijentirati”.

Još nekoliko primjeraka

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 90,00 kn (11,95 €)
  Okvirni datum dostave: pro 05. – pro 09.

Knjiga kardinala Georgesa Cottiera Pamćenje i kajanje vrlo je korisna za pravilno razumijevanje i ostvarenje izvornog traženja oproštenja utemeljenog na stvarnoj odgovornosti koja izjednačuje sve kršćane kao članove mističnog Tijela.

On potiče današnje kršćane da, u svjetlu povijesnih i teoloških prosudbi, prepoznaju zajedno s vlastitima i grijehe jučerašnjih kršćana.

Prepoznavanje zastranjenja iz prošlosti budi našu svijest pred kompromisima današnjice, otvarajući svakomu put obraćenja.

I Katolička crkva u Hrvatskoj i hrvatski narod u višegodišnjoj demokraciji žive u novom ozračju koje pruža mogućnost mirna i objektivna pristupa vlastitoj prošlosti, kako bi se mogli otvoriti novoj budućnosti.

Sveti Otac poziva čitavu Crkvu, a time i Crkvu u Hrvatskoj na vjernički znak čišćenja pamćenja kao hrabar čin poniznosti, na preispitivanje prošlosti i na suočenje s istinom o vlastitom životu. Blaženi Alojzije Stepinac je svjedok i mučenik dvadesetoga stoljeća.

On sve poziva na ispit savjesti, a svomu hrvatskom narodu pruža, kako nam reče Ivan Pavao II., “svojevrsni kompas da bi se znao orijentirati”.

Autor

Godina izdanja

2005

Uvez

Tvrdi

Broj stranica

143

Izdavač

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Pamćenje i kajanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 44576 Kategorija: Tag:
[testimonial_view id=2]
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories