Ratnik-Prorok – Princ Ničega, knjiga druga

10,00 

Pred očima čarobnjaka Drusasa Achamiana Princ Ničega magijom će se običnih riječi i neobičnih djela premetnuti u Ratnika-Proroka. Achamian zna da Kellhus ne koristi čarolije, no kako njegovom novom učeniku to uspijeva?…

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 8,00 
+ -
  Okvirni datum dostave: srp 23. – srp 27.

Ratnik-Prorok – Princ Ničega, knjiga druga

Pred očima čarobnjaka Drusasa Achamiana Princ Ničega magijom će se običnih riječi i neobičnih djela premetnuti u Ratnika-Proroka. Achamian zna da Kellhus ne koristi čarolije, no kako njegovom novom učeniku to uspijeva?

Dok Velika Imena i ratnici Kljove svoju svetu vojnu vode sve dublje na jug, sve bliže gradu Shimehu i putem prolaze kroz iskušenja bitaka, zaraza i žeđi Kellhus će polako osvojiti njihova ogrubjela srca i učvrstiti poljuljanu vjeru mudrim riječima utjehe. No kada u srcu pustinje pronađe vodu, mit o Ratniku-Proroku počet će pronositi deseci tisuća sljedbenika.

Samo Cnaiür, scylvendski ratnik-vojskovođa, u kostima osjeća dvoličnost Kellhusove velike igre, ali Achamian razdiran sumnjama neprestance dvoji je li Kellhus novi mesija ili samo predznak Druge Apokalipse. No izgleda da se nitko ne može oduprijeti dobroti i iskrenosti Ratnika-Proroka.

Dok pogani Fanimljani uzmiču pred naletima svete vojne, Achamian ima sve manje vremena da se odluči kome će pokloniti svoje povjerenje. Nemilosrdnim naredbodavcima Mandata ili nasljedniku kralja kome se njegova čarobnjačka škola zaklela na vjernost prije dvije tisuće godina. Naravno sve to pod uvjetom da ni Kellhusa ni njega prije toga ne ubiju špijuni Savjeta. Netko od Velikih Imena ili bilo tko drugi s popisa sve brojnijih neprijatelja. A kakve će ulogu u tome imati svetica-bludnica? Ah Esmenet…

O knjizi

Drugim dijelom ove trilogije R. Scott Bakker je pokazao kako se može napisati inteligentan akcijski roman u žanru fantastike kada se izmaštani svijet dobro osmisli i napuči stvarnim i zanimljivim likovima. «Princ Ničega» neosporno je najtemeljitije razrađeno izvorno djelo suvremene fantastike u posljednjih desetak godina. Svijet Eärwe, njegova povijest, religije, jezici, narodi i običaji daju zaokružen cjelovit i potpuno razumljiv sustav u kojem se protagonisti kreću i djeluju potpuno prirodno i sukladno položaju i dodijeljenoj ulozi.

Roman Ratnik-Prorok prevela je Anja Majnarić, a na naslovnicama likove je oživio Igor Kordej.

Više u knjizi Ratnik-Prorok – Princ Ničega, knjiga druga

Autor

Broj stranica

608

Godina izdanja

2008

Uvez

Tvrdi

Izdavač

ISBN

9789532205527

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Ratnik-Prorok – Princ Ničega, knjiga druga”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories