Travanjska vještica

17,12 

Christina, Margareta, Birgitta tri su sestre koje vode svoje više ili manje uspješne, točnije, više ili manje neuspješne živote u suvremenoj Švedskoj. One ne znaju za postojanje svoje četvrte sestre, zapravo polusestre, najstarije Desirée, koja desetljećima leži u posebnom sanatoriju za najteže slučajeve, odvojena od svijeta. Međutim, Desirée zna za postojanje svojih sestara, dapače, poznaje njihove živote, zna što im se događa, slijedi ih, utječe na njihove živote…

Samo 1 komad(a) na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 22,43 
  Okvirni datum dostave: ožu 03. – ožu 07.

Travanjska vještica

Christina, Margareta, Birgitta tri su sestre koje vode svoje više ili manje uspješne, točnije, više ili manje neuspješne živote u suvremenoj Švedskoj. One ne znaju za postojanje svoje četvrte sestre. Zapravo polusestre, najstarije Desirée, koja desetljećima leži u posebnom sanatoriju za najteže slučajeve. Odvojena od svijeta. Međutim, Desirée zna za postojanje svojih sestara, dapače, poznaje njihove živote, zna što im se događa, slijedi ih, utječe na njihove živote.

Kako je to moguće?
Švedska spisateljica srednje generacije (rođena 1947.) Majgull Axelsson u romanu «Travanjska vještica» konstruira priču na poništavanju klasičnih fizikalnih temelja koji djeluju između tjelesnog i duhovnog, prirodnog i natprirodnog, materijalnog i nematerijalnog. Njezina osnovna pretpostavka pripada modernoj fizici. Napuštajući tradicionalne predodžbe o stvaranju i kretanju materije.

Desirée, glavni lik «Travanjske vještice», a dijelom i pripovjedačica, u sebi utjelovljuje kontraste tjelesnog i duhovnog. Da bi stvorila zaplet «Travanjske vještice» i omogućila svojevrsno kretanje svoje nepokretne junakinje, Majgul Axelsson, priziva u narativnu pomoć narodne legende s kraja šesnaestog i iz sedamnaestog stoljeća, Legende o benandantima. Benandanti su, prema predaji, neka vrsta dobrih “vještica” koje su se suprotstavljale zlim vještičjim silama.

Izuzetno istančan dar za oblikovanje fikcionalnog diskursa koji u sebi spaja pučku predaju, povijesni kontekst i suvremene teorijske postavke, Majgull Axelsson zasigurno je izbrusila dugogodišnjim istraživačkim i novinarskim radom. «Travanjska vještica» njezin je treći roman. Objavljen je u Švedskoj 1997. i iste godine nagrađen najuglednijom švedskom književnom nagradom ‘Augustpriden’. Nakon prijevoda na engleski 2002. godine «Travanjskoj vještici» i njezinoj autorici Majgull Axelsson osigurana je i izvanredna međunarodna recepcija.

Autor

Broj stranica

440

Godina izdanja

2008

Uvez

Tvrdi

Izdavač

ISBN

9789532205725

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Travanjska vještica”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories