Prijelaz ekonomije iz ego u eko sustav

135,00 kn (17,92 €) 121,50 kn (16,13 €)

Voditi iz nadolazeće budućnosti

 

Na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 108,00 kn (14,33 €)
+ -
  Okvirni datum dostave: pro 02. – pro 06.

Prijelaz ekonomije iz ego u eko sustav

Voditi iz nadolazeće budućnosti

Ušli smo u kaotična vremena – zašto kolektivno stvaramo rezultate koje nitko ne želi? Izazovi novog stoljeća zahtijevaju novu ekonomsku logiku i inovativna rješenja – promjenu iz egosustava, koji je fokusiran isključivo na dobrobit pojedinca, u ekosustav koji svjesno radi za dobrobit cjeline. Promjena ekonomije prema ekološkoj svijesti već se pomalja svuda oko nas, a Scharmer i Kaufer identificiraju tu promjenu s kristalnom jasnoćom objašnjavajući zašto je potrebno da oni koji odlučuju prošire svoje razmišljanje s glave na srce kako bi ekonomija postala osviještena, humana i održiva za cijeli svijet.

Taj pomak u svijesti s egosustava na ekosustav nešto je čemu se približavamo i što proživljavamo ne samo na razini skupina i organizacija, već i kao globalna zajednica. Uvođenje načela i osobnih praksi koje nam pomažu da provedemo taj pomak moglo bi biti jedan od najvažnijih pothvata našeg doba.Uz ohrabrujuće, inspirativne primjere iz cijelog svijeta, ova nam knjiga nudi ekonomiju budućnosti – već sada.

“Kada djelujemo s egocentričnom sviješću, vode nas brige i namjere našeg malog egoističnog sepstva. Kada djelujemo s ekocentričnom sviješću, vode nas brige i namjere našeg budućeg ili bitnog sepstva, tj. one koje uključuju dobrobit cjeline. Preobrazba naše trenutačne egocentrične ekonomije u novu ekocentričnu ekonomiju podrazumijeva ponovno povezivanje ekonomskog razmišljanja s njegovim pravim korijenom: s dobrobiti cijele kuće, a ne sa zaradom ili dobrobiti nekolicine njezinih stanara.”

Više u knjizi Prijelaz ekonomije iz ego u eko sustav

Autor

,

Uvez

Meki

Godina izdanja

2016

Broj stranica

312

Format

14,8 × 21 cm

Izdavač

ISBN

9789532573480

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Prijelaz ekonomije iz ego u eko sustav”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Recenzije

Još nema recenzija.

[testimonial_view id=2]
Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories