Teorijska apoteka

13,14 

Tko god se posljednjih dvadesetak godina latio književne i kulturne teorije morao je barem jednom priznati da se susreo s miješanim osjećajima. Prvotni dojam posvemašnje slobode u odabiru vlastita puteljka među teorijskim pojmovima, školama, smjerovima i žanrovima gotovo redovno prati strah od izgubljenosti pred (riječima Vladimira Bitija) “zamršenim mnoštvom konkurentnih polazišta i oprečnih perspektiva”, pred bogatom ponudom teorijskih moda, metoda i trendova…

Samo 2 komad(a) na zalihi

Najniža cijena zadnjih 30 dana: 18,45 
+ -
  Okvirni datum dostave: srp 23. – srp 27.

Teorijska apoteka : Pripomoć upoznavanju humanističkih teorija posljednjih pedeset godina, s njihovim rizicima i nuspojavama

Tko god se posljednjih dvadesetak godina latio književne i kulturne teorije morao je barem jednom priznati da se susreo s miješanim osjećajima. Prvotni dojam posvemašnje slobode u odabiru vlastita puteljka među teorijskim pojmovima, školama, smjerovima i žanrovima gotovo redovno prati strah od izgubljenosti pred (riječima Vladimira Bitija) “zamršenim mnoštvom konkurentnih polazišta i oprečnih perspektiva”. Pred bogatom ponudom teorijskih moda, metoda i trendova.

Svoje vlastito stajalište o tom problemu koji njemački jezik ljupko zove “Die Qual der Wahl” Jochen Hörisch oblikovao je u ovoj duhovitoj, konciznoj, apotekarski uredno složenoj rukoveti. U malenome pojmovniku. Nastojao je rekonstruirati temelje pojedinih najutjecajnijih teorija, njihove tlocrte i planove. Prikazati kojim se problematskim područjima obraćaju i potom iskušati njihovu primjenjivost. Te upozoriti na koje rizike, kontraindikacije i nuspojave promišljatelji moraju računati. I kod teorija, kao i kod ljekarničkih pripravaka naime, vrijedi primum non nocere. Za njima posižemo da bi nas ojačale, osvježile i pomogle nam.


Upravo takve knjige – lijepe, istinite i relevantne, a nepretenciozne, uzbudljive i zabavne Hans Magnus Enzensberger uvrštava u svoju Drugačiju biblioteku (Die Andere Bibliothek). Kojoj je Die Zeit s pravom nadjeo ime najljepše serije knjiga na svijetu.

Više u knjizi Teorijska apoteka

Autor

Broj stranica

248

Format

17×23 cm

Godina izdanja

2007

Izdavač

Uvez

Meki

ISBN

9789532205060

Na temelju 0 recenzija

0.00 Ukupno
0%
0%
0%
0%
0%
Budite prvi koji je napisao recenziju “Teorijska apoteka”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Recenzije

Još nema recenzija.

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories