Nordijski mitovi

Nordijski mitovi i pripovijetke

– Drage čitateljice i poštovani čitatelji…..

Nakladnička kuća ‘Stanek’, s ponosom vam predstavlja novu knjigu iz edicije ‘Epske priče’, a koja vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Kako i bi kada je pred vama jedna od najpoznatijih, a kako za nju kažu i jedna od najokrutnijih mitologija svijeta. Ona Nordijskog naroda.

Nordijci su jednako poznati po svojim pripovijetkama i mitovima kao što su bili i po svojim vikinškim pohodima. Obilje literature koju su ostavili za sobom prepuno je kako zanosnih, tako i mračnih ali i herojskih priča koje ponekad djeluju toliko realistično da djeluju poput modernih romana dok su neke od tih priča ponekad krajnje jezovite pa čak i brutalne.

Stare su ovo priče, prenošene usmenim putem stotinama godina prije njihova zapisivanja tijekom 12. st. pa nadalje. Priče u kojima su granice između ovozemaljskog i nadnaravnog, ljudskog i božanskog često zamagljene pa nerijetko prelaze iz jednog u drugo.

Pred vama su priče u kojima glavnu riječ vode brojna božanstva, divovi, patuljci, zmajevi, heroine i heroji, zlikovci, sjecikese i lupeži, poludjeli berserkeri i ratno nastrojeni Varjazi, pjesnici zvani skaldi, proročice i mnoga druga podzemna stvorenja kojih su se klonili i oni najhrabriji.

Otvorite korice ove začudne knjige i prošećite svjetovima Yggdrasila, stabla svjetova u kojima vas očekuju jednooki Odin i njegova supruga Frigg, prelijepa Freyja, čuvar Asgarda Heimdall ali i glavni negativac Loki koji je udružio snage sa svojom djecom – vukom Fenrirom, zmijom Jormungandrom te vladaricom svijeta mrtvih Helom, kako bi započeo kraj svijeta poznatiji kao Ragnarok.

Od trenutka kada ćete otvoriti ovu knjigu pa sve do posljednje strane – budite na oprezu, kao što su bili i oni koji su stotinama godina prije vas bili kada su pričali te iste priče.

Jer nisu badava ovaj svijet nazivali prilično neprijateljskim.

Svoj primjerak Nordijskih mitova i pripovijetki možete kupiti na našem velikom webshopu na sljedećem linku: https://eknjizara.hr/artikli/nordijski-mitovi-i-pripovijetke/

Keltski mitovi i pripovijetke – riječ urednika
Vikinške narodne pripovijetke i bajke

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Close Moja Košarica
Close Lista Želja
Nedavno pogledano Close
Close

Close
eknjizara.hr
Categories